۱۰ مشكل اساسي در كامپيوتر‌ها و تلفن‌هاي هوشمند كه نبايد ناديده گرفته شوند

۳ بازديد

اگر تلفن همراه هوشمند يا كامپيوتر داشته باشيد احتمالا با مشكلات و باگ‌هاي زيادي دست و پنجه نرم كرده‌ايد. برخي از آن‌ها اما خبر از يك مشكل اساسي ديگر مي‌دهد و سعي مي‌كند شما را از يك اشكال بزرگ با خبر كند. اشكالاتي كه نبايد آن‌ها را ناديده بگيريد و در اولين فرصت به دنبال حل مشكل كامپيوتر و تلفن خود باشيد.
در اين مقاله سعي مي‌كنيم شما را با برخي از اين نشانه‌ها آشنا كنيم. اگرچه به طور مفصل در رابطه با آن‌ها توضيح نخواهيم داد، اما شما را در حل مشكلات راهنمايي مي‌كنيم. در بسياري از موارد راه حل يكسان است و عموما با اسكن از كامپيوتر، ريست كردن سيستم عامل و يا تغيير سخت افزاري مشكلات حل مي‌شوند. با ما همراه باشيد.
۱. پايين آمدن چشمگير سرعتدستگاه‌هاي قديمي تر هميشه با گذشت زمان از سرعتشان كاسته مي‌شود. حقيقتي تلخ راجع به همه‌ي سخت افزار‌هاي دنيا. اما كاهش چشمگير سرعت كه بدون دليل اتفاق افتاده باشد، ارتباطي به عمر سخت افزاري دستگاه شما ندارد و بايد به آن توجه بيشتري داشته باشيد.
اگر تلفن همراه يا لپتاپ شما، عمر چنداني ندارد اما سرعتش به شدت كاهش يافته، ممكن است در پس زمينه‌ي سيستم عامل چيزي در حال اجرا باشد كه بايد از بين برود. اين مشكل به طور متداول در اكثر كامپيوتر‌ها با كاهش سرعت اتفاق افتاده است. همينطور در بيشتر تلفن‌هاي هوشمند. اين مشكل مي‌تواند از وجود يك بدافزار باشد تا نفوذ يك هكر در سيستم بدون اينكه اطلاعي از آن داشته باشيد.
راه حلي آساني براي اين موضوع به طور كلي وجود ندارد و بايد به طور جزئي اين مشكلات را مورد بررسي قرار داد. اين مشكلات مي‌تواند با يك اسكن امنيتي از سيستم عامل يا حذف يك يا چند نرم افزار مشكل آفرين كه برخلاف هدفشان كار مي‌كنند حل شود. حتي گاهي با حذف برخي از افزونه‌ها كه اخيرا به مرورگر‌هاي اينترنت خود اضافه كرده‌ايد مشكل كاهش سرعت كامپيوتر مرتفع مي‌شود.
۲. رفتار‌هاي دور از انتظار

اگر يك بدافزار به سيستم كامپيوتر يا تلفن هوشمندتان نفوذ كند، ممكن است به شيوه‌هاي مختلفي نمايان شود. يكي از آن‌ها رفتار‌هاي ناگهاني و دور از انتظار سيستم‌ عامل است. به طوري كه احساس مي‌كنيد يك روح از كامپيوترتان استفاده كرده است.
شايد بتوانيد يكي دو بار پيش‌ آمدن رفتار‌هاي دور از انتظار سيستم عامل را به پاي باگ‌هاي احتمالي بگذاريد اما اگر اين اتفاقات به طور مكرر اتفاق افتاد، بايد آن‌ها را جدي بگيريد. برنامه‌ها و اپليكيشن‌هايي كه به طور خودكار باز و بسته مي‌شوند يا منو‌هايي كه بدون درخواست شما ظاهر مي‌شوند ديگر نشانه‌هايي هستند كه نبايد ناديده گرفته شوند.
اين نوع بدافزار‌هاي نفوذي عموما به خوبي پنهان هستند. بنابراين ممكن است نياز باشد تا سيستم عامل خود را به طور كامل ريست كنيد (قبل از ريست از اطلاعات خود بك آپ بگيريد). البته ممكن است با استفاده از يك نرم افزار امنيتي و انجام يك اسكن كامل از سيستم عامل مشكلتان حل شود. در تلفن‌هاي هوشمند، رفتار‌هاي غير منتظره ممكن است به خاطر پيش آمدن ايراد در صفحه‌ي لمسي دستگاه باشد. بنابراين مراجعه به متخصصان اين امر مي‌تواند به حل اين مشكل كمك كند.
۳. دريافت ايميل‌هاي ناشناس و ناخواستهدزديدن اطلاعات فردي به روش‌هاي گوناگوني اتفاق مي‌افتد و در حقيقت رهايي از هدف قرار نگرفتن كار دشواري است. اما دريافت ايميل‌هاي ناشناس يكي از نشانه‌هاي خطرناكي است كه بايد جدي گرفته شود. چرا كه ممكن است كسي از اطلاعات فردي شما با خبر باشد و با ايميل شما در سايت‌هاي مختلف در حال فعاليت است.
اگر كسي بدون اجازه از ايميل شما استفاده كند احتمال اينكه اطلاعات مهم تري از شما داشته باشد هم بسيار زياد است. بنابراين تا جايي كه مي‌توانيد اطلاعات خصوصي را از دسترس ايميلتان دور كنيد و به دنبال فرد نفوذي باشيد. در صورت امكان با كمپاني ناشناسي كه براي شما ايميل ارسال كرده تماس بگيريد تا ببينيد چه اتفاقي افتاده است كه اين ايميل را دريافت كرده‌ايد. البته در اين بين منظور از ايميل‌هاي ناشناس، ايميل‌هايي كه در بخش اسپم دريافت مي‌كنيد نيست.
۴. تنظيمات سيستم غير فعال است

دريافت پيام‌هاي ناگهاني يا pop-ups بخشي از نرم افزار‌ها و وب سايت‌هاي مدرن است كه گاهي نمايش داده مي‌شوند. مثلا براي ذخيره‌ي يك فايل در حافظه‌ي كامپيوتر. اما اگر تلفن هوشمند يا لپتاپ به طور مداوم با تعداد زيادي از پيام‌هايي ناشناس و عجيب و غريب مواجه شود، احتمالا مشكلي پيش آمده.
پيش آمدن اين مشكل در مرورگر‌هاي اينترنت متداول تر است. اما ممكن است نشانه‌اي از يك مشكل عظيم در لايه‌هاي دروني سيستم عاملتان باشد. به دقت افزونه‌هاي اضافه شده به مرورگرتان را بررسي كنيد و در صورت لزوم آن‌ها را حذف كنيد. پاك كردن حافظه‌ي كش يا Cache مرورگر هم مي‌تواند گاهي مفيد باشد.
بسياري از نرم افزار‌هاي رايگان تلفن‌هاي همراه به طور مداوم به نمايش تبليغات مي‌پردازند كه جاي نگراني ندارد. اما نمايش مقدار زيادي از تبليغات به طور مداوم مي‌تواند نشانه‌اي باشد كه بهتر است آن را ناديده نگيريد. طبق معمول اسكن سيستم عامل با يك اپليكيشن امنيتي مثل آنتي ويروس از راه‌هاي توصيه شده است.
۷. توقف‌هاي ناگهاني و بروز مشكلاتي در هنگام بوتما پيش تر به كاهش چشمگير سرعت در سيستم‌ها اشاره داشتيم. اما توقف‌هاي ناگهاني و متداول در هنگام بوت دستگاه نبايد ناديده گرفته شود. ما درباره‌ي يك بار يا دو بار اتفاق اين پيشامد صحبت نمي‌كنيم و منظورمان متوقف شدن‌هاي متوالي و هر روزه است.
متاسفانه يافتن مشكل ريشه‌اي لپ‌تاپ‌ها و تلفن‌هاي هوشمند خيلي ساده نيست. ممكن است مشكل از فعاليت مخفيانه‌ي يك بدافزار يا حتي مشكلي سخت افزاري در درون دستگاهتان باشد. اگر مي‌توانيد سيستم عامل را به زماني قبل از پيش آمدن مشكلات ريستور كنيد و ببينيد كه آيا مشكل از نصب يك نرم افزار يا سخت افزار بوده يا خير.
ممكن است گاهي با تداوم اين مشكل نياز باشد تا سيستم عامل لپتاپ را مجددا نصب كنيد يا تلفن هوشمند خود را ريست كنيد. در رابطه با اين مشكل عموما ايراد از تغييرات سخت افزاري است. همچنين شايد زمان آن فرارسيده باشد كه كامپيوتر، لپ تاپ يا تلفن هوشمند خود را ارتقا دهيد.
۸. عملكرد بسيار ضعيف باطري

همه مي‌دانيم كه با گذشت زمان باطري ضعيف تر مي‌شود و باطري تلفن هوشمندي كه چهار سال است كه از آن استفاده مي‌كنيد نمي‌تواند مثل روز اول عمل كند. اما بايد حواستان به يك باطري كه در نگه داشتن شارژ به شدت ضعيف عمل مي‌كند هم باشد. چه در تلفن‌هاي هوشمند و چه در لپتاپ‌ها. اگر عملكرد آن‌ها به طور ناگهاني دچار مشكل شود، آنگاه دلايل بيشتري براي نگراني وجود خواهد داشت.
يكي از مشكلاتي كه ممكن است وجود داشته باشد، خلل در پورت شارژ يا كابلي است كه از آن استفاده مي‌كنيد. يا شايد وجود نرم افزاري كه توان زيادي از باطري دستگاه مي‌گيرد. به هر حال در زمينه‌ي باطري بايد هميشه به ياد داشته باشيد كه هرگز نمي‌توانيد براي هميشه جلوي ضعيف شدن عملكردش را بگيريد و بالاخره بايد به فكر تعويض آن باشيد.
۹. صداهاي عجيب و غريب از دستگاهاگر هارد لپتاپ يا كامپيوتر شما صداهاي عجيب و غريب ايجاد مي‌كند، آنگاه ممكن است نشانه‌اي از ضعف يا خراب شدن هارد باشد. تشخيص صداهاي عجيب و غريب كار دشواري نيست چرا كه صداهايي خواهيد شنيد كه برايتان تازگي دارد. استفاده از ابزار‌هاي نرم افزاري مثل DiskCheckup ممكن است به شما در يافتن مشكل هارد كمك كند.
هارد‌هاي SSD در لپتاپ‌هاي جديد و يا تكنولوژي‌هاي مشابه و جديدي كه در تلفن‌هاي هوشمند اين روز‌ها استفاده مي‌شوند صداي خاصي ندارند و عموما كمتر دچار مشكل مي‌شوند. هرچند همچنان ممكن است با مشكلاتي رو به رو شوند. مثل خلل در بوت كردن سيستم عامل يا ذخيره سازي فايل‌ها يكي از نشانه‌هايي است كه عموما بايد آن را تحت نظر داشته باشيد.
از هر درايوي كه استفاده مي‌كنيد، اگر فكر مي‌كنيد با ايراداتي مواجه است، مطمئن شويد كه در جايي بك آپ داريد. وقتي مطمئن شديد كه همه‌ي اطلاعاتتان امن است مي‌توانيد به فكر تغيير هارد (در صورتي كه لپ‌تاپ داريد) يا ارتقا كلي كامپيوتر خود باشيد.
۱۰. استفاده‌ي ناگهاني و زياد از اينترنت

يكي از نرم افزار‌هاي مورد استفاده شما بيشتر از حدي كه بايد از اينترنت استفاده مي‌كند؟ اين موضوع بهانه‌اي كافي براي بررسي ميزان استفاده از اينترنت در تلفن و لپتاپ است.
تسك منيجر در ويندوز، Activity Monitor در مك، Network & Intertnet در تنظيمات اندرويد و همچنين Cellular Menu در تنظيمات iOS احتمالا اطلاعات جامع تري به شما از استفاده‌ي نرم افزار‌هاي مختلف از اينترنت خواهند داد. همچنين ممكن است حس كنيد برخي از نرم افزار‌ها مثل نت فليكس يا اسپاتيفاي به اندازه‌ي كافي از سهم اينترنت خود استفاده نمي‌كنند و در پخش صدا و تصوير با مشكلات نبود اينترنت يا پايين بودن سرعت مواجه هستند. دليل اين موضوع ممكن است استفاده‌ي بيش از اندازه‌ي يكي از نرم افزار‌ها از اينترنت باشد.
اگر موفق به يافتن نرم افزار خرابكار شديد، ابتدا به دنبال راه حلي براي كاهش دادن استفاده‌اش از اينترنت شويد. اگر راه حلي نيافتيد حذف اين نرم افزار بهترين گزينه است.

http://digiato.com

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.